Call Us (111) 234 - 5678

21/B, London Campus, British Road, Birmingham, UK

Checklista inför flytt

Innan flytten

När du ska börja förbereda dig för din flytt kan det vara bra att i god tid innan flyttdagen börja sortera ut och slänga saker som du inte längre behöver. Om det fortfarande finns värde kvar så kan du eventuellt sälja sakerna på tradera eller blocket.  Se till att skaffa många flyttkartonger och se till att de är av bra kvalitet (läs guiden på sidan om du är osäker). Använd INTE banankartonger från närmaste matbutik. De är både dåliga som flyttkartonger och kan innehålla allt möjligt skit som man inte vill ha med sig in i sitt nya hem.

Se till att du börjar packa i god tid, särskilt när det gäller viden, källaren samt andra förråd. Se till att packa sakerna väl och är något särskilt ömtåligt så markera detta på kartongen. Planerar du att använda professionell hjälp så hyr in dem för att packa det ömtåligaste då de annars inte är ansvariga för om det går sönder under flytten. När du markerar kartongerna så se till att göra detta på minst två ställen och inte på toppen av kartongen. Ett smart sätt är att färgmarkera flyttkartongerna där varje färg indikerar vilket rum de ska till i det nya hemmet.

Se till att få hjälp med eventuellt mer avancerad nedmontering och kontrollera att allt fungerar att fästa i din nya bostad. Lika bra att få hjälp av en elektriker direkt om det ändå behövs innan allt är uppackat.

Se till att ordna barn och djurvakt till flyttdagen då ingen blir glad av varken barn eller djur under en flytt.

På flyttdagen

Se till att din telefon fungerar och är fulladdad. Kontrollera att du har alla din värdesaker i en väska som du själv transporterar till din nya adress. Prata med eventuell städfirma som löser din flyttstädning om vad du behöver lämna kvar till städarna så att inte flyttfirman eller dina vänner packar ned det. Tänk på att inte boka städhjälpen vid samma tid som flytthjälpen. Det bästa är om städarna kommer först till kvällen om flyttarbetet börjar på morgonen. Självklart går att göra båda saker samtidigt med ofta slutar det med att man kommer ivägen för varandra och att båda sysslor tar längre tid än normalt.

Oavsett om du anlitar proffs eller goda (och snälla) vänner så se till att det finns mycket att dricka samt lite snacks för att hålla humöret och kroppen uppe!

De sista dagarna innan flytten

8 dagar kvar

Anmäl adressändring till post, banker, försäkringsbolag, skattemyndigheterna, tidningar mm.

7 dagar kvar

Beställ flytt av telefonen.

6 dagar kvar

Gå igenom vind, källare, garage, förråd mm och sortera.

5 dagar kvar

Samla ihop alla småsaker av större värden som smycken, bankböcker, värdehandlingar mm. Dessa saker tar du med i ditt eget handbagage under flyttdagen.

4 dagar kvar

Ägna dagen åt att skriva och posta flyttkort till släkt och vänner.

3 dagar kvar

Packa kläder, böcker och annat som du inte behöver under den närmaste tiden.

2 dagar kvar

Gå igenom köksredskapen, packa porslin och glas (anlitar du flyttfirma så låt dem göra detta, i annat fall är de inte ansvariga om något går sönder). Rengör hyllor och skåp. Plocka ner gardiner.

1 dagar kvar

Rulla ihop mattor. Samla in nycklar till gamla bostaden och se till att du har nyckel till den nya bostaden.

Äntligen flyttdags!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.