Call Us (111) 234 - 5678

21/B, London Campus, British Road, Birmingham, UK

Olika flyttkartonger

Förståeligt nog väljer många flyttkartonger efter pris. Man antar att produkten är ganska homogen och egentligen borde det inte vara något större skillnader mellan de olika modellerna. Tyvärr är så inte fallet och marknaden är överfylld med riktigt dåliga flyttkartonger, som ibland går under namnet förvaringskartonger.

Varför är det viktigt med bra flyttkartonger?

Om en flyttkartong är av undermålig kvalitet kommer den inte klara av att packas tungt eller att staplas på varandra utan att kartongerna går sönder. Antingen är det handtagen som inte klarar av vikten eller så är det helt enkelt väggarna som kommer kollapsa. Detta kommer i bästa fall göra det svårare att bära och pirra kartongerna vilket kommer förlänga flytten. I värsta fall kommer det direkt orsaka att din ägodelar går sönder under flytten. Tänk dig själv att en kartong som står i botten av en stapel med fyra kartonger kollapsar. Det är ganska mycket vikt som då pressar rakt ner på innehållet. Om det är en kartong med glas och porslin så finns det tyvärr är en stor risk att en del av innehållet går sönder. Att betala några extra kronor för en riktig flyttkartong slutar ofta med att vara en vinst i det längre loppet.

Vad är en bra flyttkartong?

Först och främst handlar det om kvaliten på wellpappen som utgör själva kartongen. Det viktigaste är att det är 5 lager wellpapp och inte 3 som de flesta billiga kartongerna har. Ibland kallas det enkel- och dubbellager men detta är exakt samma sak. Enkellager är lika med billigt skit och dubbellager är det du ska ha. Avslutningsvis så skall kartongerna vara behandlade med anti-glidmedel. Om de inte är behandlade så kommer kartongerna lätt glida av varandra vilket försvårar både flytt och transport.

En flyttkartong för varje tillfälle.

Självklart är den traditionella flyttkartongen den vanligast förekommande men man skall inte glömma bort att det finns ett antal andra modeller som även de kan vara mycket praktiska vid en flytt.

Garderobskartong

En garderobskartong är betydligt högre jämfört med en traditionell flyttkartong samt att den har en stång som går genom toppen av kartongen, perfekt att hänga klädhängare på. Detta är mer skonsamt sätt att transportera lite mer ömtåliga kläder som helst inte ska vikas eller packas utan som mår bäst av att hänga kvar på sin hängare. Denna typ av kartonger är egentligen inte särskilt nödvändig då dina kläder kan komma väl till pass för att fylla ut andra tyngre kartonger, t.ex. boklådor som skall packas till max hälften med böcker för att sedan fyllas med t.ex. kuddar eller kläder.

Garderobskartong

Garderobskartong

Större flyttkartong

Den större flyttkartongen fungerar bra för större saker som är lite lättare. Exempelvis kan den vara bra för att packa sängkläder, vanliga kläder och annat som inte väger särskilt mycket. Denna typ av kartong skall absolut inte packas med tyngre saker så som papper och böcker. Har du något som är ömtåligt så kan du lägga det i mitten av kartongen omgivet av t.ex. handdukar och sängkläder.

Stor flyttkartong

Stor flyttkartong

Traditionell flyttkartong

Den vanliga flyttkartongen bör vara grunden i din flytt. Allt som överhuvudtaget går att få ner i en kartong ska ner i en kartong. Kartonger är enklare att packa i en lastbil samtidigt som de både går att pirra och bära betydligt mer effektivt jämfört med lösa prylar. Flyttkartonger skyddar även dina ägodelar bättre än något annat (så länge du inte snålar vid inköpet). Se till att de inte packas för tungt, tänk på att du ska kunna bära dem utan att behöva genomföra ett styrkelyft. När du staplar dem för att pirras så tänk på att lägga lättast underst och tyngst överst, annars det blir väldigt svårt att pirra flyttkartongerna.

Traditionella flyttkartonger är nyckeln i varje flytt

Bra flyttkartonger är nyckeln i varje flytt

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.