Call Us (111) 234 - 5678

21/B, London Campus, British Road, Birmingham, UK

Test av flyttkartonger

Vi har skapat denna guide så att du slipper stå på flyttdagen med kartonger från Claes Ohlson som går sönder i samma sekund som vi (eller du själv) börjar bära dem. Om du inte orkar läsa allt så följ tipset att bara köpa 5-lagerskartonger (dubbelwellpapp) så kommer du alltid ha en bra kartong. Om du inte vill eller orkar köpa kartonger så hyr vi alltid ut riktigt bra flyttkartonger för 4 kr/st om du bokar din flytt genom oss. Då slipper då stå med 100 kartonger i källaren efter flytten som inte gör någon glad!

Alla större varuhus och byggkedjor säljer flyttkartonger. De kan kosta allt från 18 kr upp till 50 kr. Frågan är nu, vilka säljer den bästa flyttkartongen och vilken är mest prisvärd. Vi testade ett stort antal återförsäljare så att du vet vart du ska vända dig när det är tid för dig att flytta.

De som testades var:

 • Bauhaus
 • Biltema
 • Rusta
 • Claes Ohlson
 • Coop
 • Selstor
 • Shurgard
 • IKEA
 • Jula
 • K-Rauta
 • Ica
 • ÖB

Testet jämförde priset med funktionaliteten hos själva kartongen. Tyvärr visade det sig att flera flyttkartonger inte klarade av den mest grundläggande användningen utan att kollapsa.

Resultat av testet av flyttkartonger

Sammanfattningsvis är det enbart två av de testade flyttkartongerna som uppfyller de minimikrav som vi på flyttfirman 7 Trappor utan hiss ställer på en kartong. I grunden rör dig sig om kraften i väggarna samt att ytan är korrekt behandlad och att handtagen fungerar att använda på ett normalt sätt. Bäst i test blev Bauhaus. Så vårt enkla tips är att du köper din nästa flyttkartong på Bauhaus. Se bara till att det är lådan ”Professionell” du köper. Om du kommer anlita en flyttfirma så är tipset att köpa kartongerna, alternativt hyra dem, av flyttfirman. Deras kartonger brukar vara av den absolut högsta kvalitén samtidigt som de ligger bra prismässigt. De flyttkartonger vi använder oss av är riktigt stryktåliga och klarar många flyttar. Antingen kan du köpa dem för en riktigt bra pris eller hyra dem för 4 kr/st.

Vill du ha en riktigt bra flyttkartonger så behöver du bara besöka Big Easy Self Storage!

Big Easy Self Storage

Pris: 29:50 kr/st. (Kampanjpris – 10 pack)

Det här är marknadens bäst kartonger till ett oslagbart pris. Riktig dubbelwellpapp med stabila handtag.

RUSTA

Pris: 24:90 kr/st.

Rustas flyttlådor borde inte få kallas flyttlådor. Enligt hemsidan ska de klara av att packas upp till 40 kg. Detta stämmer om du sedan väljer att aldrig röra eller lyfta kartongen. När vi testade att placera tre st. på varandra kollapsade den understa nästan omgående om den inte var till bredden fylld. I detta fall var billigt pris lika med dålig kvalitet.

K-Rauta

Pris: 29 kr/st.

Precis som med Rustas kartonger så håller wellpappen inte för att användas som en riktig flyttkartong. Tungt lastade klarar de inte av att stå staplade. Då K-Rauta även tar ett högre pris jämfört med liknande kartonger blir denna flyttlåda absolut inte godkänd.

Coop

Pris: 30 kr/st.

Nästan det ända positiva med denna flyttkartong är handtagen är väl tilltagna. I nästan alla andra avseenden håller den knappast måttet för att användas vid en flytt. Precis som med budgetalternativen så är wellpappen för vek vid tyngre belastning.

ÖB

Pris: 18 kr/st.

Priset ger en klar indikation på vilken kvalitet det är på denna flyttlåda. Det du kan förvänta dig är en trasig flyttkartong med trasiga ägodelar om du väljer denna modell för din flytt.

Clas Ohlson

Pris: 24 kr/st.

Tyvärr så har Clas Ohlsons flyttkartonger samma problem som de andra som fått denna varning. Undermålig wellpapp gör att flyttlådan inte klarar av att användas på det sätt som den borde under flytt. Helt ok att lagra saker i men klarar inte av tyngre stapling.

 

Bauhaus

Pris: 29 kr/st.

Kartongen som testades heter Professionell, de har även en billigare variant med den var inte med i testet. En helt ok 5 lagerslåda som fungerar bra vid flytt. Inget problem att stapla flera på varandra och handtagen är kanske i minsta laget men fungerar helt ok.

 

Biltema

Pris: 19:90 kr/st.

Som regel är alla flyttkartonger som kostar under 20 kr inte särskilt tåliga. Det billiga priset kommer från sämre wellpapp med tunnare lager. Biltemas kartonger har samma problem som de andra lågprismärkena. Vid tung belastning finns det risk att sidorna kollapsar.

 

Selstor

Pris: 35 kr/st.

Otroligt nog bara 3 lagers wellpapp vilket för detta priset är minst sagt en skandal. Kartongen är lite styvare än andra trelagers men när det blir ett veck så kollapsar hela kartongen. Riktigt dåligt när man har hänsyn till priset. Om du använder en flyttkartong från Selstor är det väldigt viktigt att du packar den full ända till toppen. Det är ofta så att dessa kartonger behöver lite extra stöd av dess eget innehåll.

Shurgard

Pris: 35 kr/st.

Tidigare en mycket bra kartong som tyvärr nu ryktas Shurgard ha dragit in på kostnaden och säljer en 3-lagerskartong för samma pris som sin tidigare 5-lagers. Tråkigt.

IKEA

Pris: 18 kr/st.

Väldigt billiga kartonger men tyvärr samma problem som de andra billiga, för tunna väggar. Eventuellt lite bättre än de andra budgetvarianterna då storleken är bra och handtagen men de är inte tillverkade för att användas vid flytt.

Jula

Pris: 19 kr/st.

Precis som med andra kartonger som kostar under 20 kr har Julas problem med hög belastning vid stapling. Ett minus i kanten är de obekväma och opraktiska handtagen.

Ica

Pris: 25 kr/st.

Tyvärr ganska tunna väggar men förvånansvärt stabila. Bättre än de sämsta men sämre än de bästa. Sköna handtag är ett plus i kanten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.